Opskrift på brunsviger og boller, lavet med en portion dej
Dej
- 5 dl vand
- 100g gær
- 100g sukker
- 2 æg
- 2½ tsk salt
- 1050g mel
- 150g margarine
Gæren opløses i tempereret vand
sukker og salt røres i
mel, fedtstof og æg tilsættes
røres til glat og lækker blød dej, ikke for stiv
hæver i en ½ time
halvdelen af dejen bruges til brunsviger og den anden halvdel til boller.
Boller
Dejen formes til ca 16 boller der efterhæver i ca 30 min
Pensles med vand og bages ved ca 200C i 10-12 min
Brunsviger
Dejen rulles i bradepande og prikkes med finger eller en kniv
Efterhæver til bollerne er færdige.
Til remonce anvendes følgende:
200g margarine
200g brun farin
½ pose kagecreme
Kage creme blandes efter anvisninger på pakken og sættes i køleskab
Margarine smeltes og røres sammen med farin.
Kagecreme blandes i, men må ikke røres hårdt
Remonce hældes over dejen i bradepanden og bages ved 220C i 15 min