Søde sprøde julekager

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 spsk stødt kanal
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 1/4 tsk fint salt
  • 2 tsk natron
  • 225 g mel
  • 50 – 75 g hakkede hasselnødder eller mandler

Rør smør, sukker og sirup sammen.
Tilsæt alle krydderier, samt natron der er blandet med melet og ælt dejen sammen.

Del dejen i 6 dele, tril dem til ruller i samme længde som bagepladen og læg rullerne to og to på bagepladen beklædt med bagepapir

Hav en god afstand da rullerne flyder en del ud!. Tryk rullerne an anelse flade og drys dem med nødderne.

Bag dem ved 180°C 12-15 min, til de er gyldne og gennembagte.

Med det samme kagerne tages ud af ovnen skæres de i 2 cm brede stykker, med en skarp kniv. Lad dem afkøle på bagepladen. De skal være helt kolde inden de kommes i kagedåsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.